Friday, July 30, 2010

welc0me back!!

winduuuuuuunyeee kat my blog ni... berhabuk da p0m.. s0wie ye my dear... hmm, tempat aku mengadu perasaan (fb) dah p0m aku deactive kn.. xde ati da nk berfesbuk.. tgk 'dia' juz make me sad jewk.. :( 'dia' hepi2x jek berk0men ngn kgkwn, my c0mment diign0rekan... xpew, asalkn 'dia' hepi... sungguh aku xrase lalu da ngn fesbuk, mybe tuk for a while.. tp tataw r.. mybe lame, maybe kejap jek.. lgp0n, aku da xde peminat dlm fb tuh (wek, pasannye..... ;p)... ari ni (jumaat, 30hb) ari yg plg aku ingati.. ari ni aku penat gile ngn keje lab aku, n0n st0p dr pg smpai ptg, krem da kaki.. tp smgt nk siapkn keje nye sal, snggup saketkn bdn.. (s0wie ye wahai bdn)... aku wat sume ni p0m, nk lupekn sume pr0b yg ade dlm benak pale aku ni... blk ptg tuh, aku mmg bersmgt tuk me'nyetel'kn pr0b aku yg aku cube lupe satu ari... tp last2x, makin teruk jdnye (sbb tu r aku 0ff fb jap)... dlm ati, sgt xsanggup dgn masalah tuh, tp apekan daya, da terlpas ckp, terlps perilaku.. hurt him, hurt myself t0o... m0od aku sgt xbape bek sbnrnye (mud p0mpuan skali sbln)... tp tu la, nk bg kaum adam phm, ssh kut.. ditambahkn lagi ngn kesalahan2x aku yg lalu, lg la xdpt 'dia' nk terime.. ntah nape, ari ni aku xde mud sgt nk pujuk memujuk, xmcm2x b4 ni... rase cm nk ketuk2x jek bdn ni, nape bodoh sgt.. tgk, sape yg sedey sgt2x... xke bodoh tuh... terpkse la, sndiri buat sndirik tanggung.... afta selasa, ari penentuan kit0rg... aku rase xsnggup je nk tggu smpai ari tuh.. ikut ke ati, nk je aku tep0n 'dia', nk setelkn mslh tuh... tp.. tp... tp... aku da malu... lgp0n, 'dia' xkan nk lyn dah aku... mmg ptt p0m aku diperlakukan cmtuh... ape aku tulis ni, aku xarap p0n 'dia' baca.. sekadar coretan luahan perasaan sedey aku... papep0n, i really l0ve him very much... sgt2x...!!! (da mule berair air mate, dah2x, ckup2x, banjir dlm bilik nanti, kuatkn diri syahidah!!!)... wlp0n jika kita xditakdirkn tuk bersama di dunia ni, ayang arap, kite ditemukan diakhirat kelak... amin...

hati yg terluka,
miss shikamaru

Friday, February 19, 2010

.hari yg agak malang.

ni angkara lif nye pasal..
kalu bukan sbb tuh, xde nye aku rase ari smlm (jumaat, 19/2/2010) ari yg agak malang buat ku..
uish, leyh lak nk slhkn nde len, xbek t0l syahidah ni.. MySpace
huhu...
nk dijadikan cite la, aku nk g la naik tgkt 5, nk jupe kak ju (assist c0ordinat0r postgraduate) nk setelkn hal penangguhan ptptn.
tyme tuh, aku tgk lif kat tgkat 5 (aku duk kt tgkt 1 time tuh)...
issshhhh (ssh gk nk tekan punat lif ni)...
tetibe....
aku berm0nolog sendirian, " eh, aku da start l0m mesin milling td??, bek aku tgk jap, lgp0n lif ni lambat ben0r nk trun." (lif kt bl0k bekas blok OM ni mmg lembab, jgn mara yek dak ucuk..)
dgn sepantas kilat, aku lari2x anak masuk lab aku, intai dr lua tgk mesin da start l0m..
fuh, seb bek da start, kalu x, rugi je dlm setgh jam.... (mesin aku tuh kne kerja selama 5jam sehari)..
nk kejar lif nye sal, dgn terer nye aku melangkah ja0h, mel0mpat dan seangkatan dgn nya, then...
"gedebuk"... MySpace
at0i!..
tgk kiri kanan kiri kanan lik....
fuuuhhhh...! seb bek xde 0wg tgk... MySpace (kne pk malu dul0w, yg ke2, br pk saket-->motto aku sndirik)
tetibe terase pedih kt kaki....
huk2x, merah membulat... saket....
aku wat2x thn...
aku nek lif ngn selamba nye, sib bek lif ni maintain kt tgkat 1, kalu x, rugi jek...
smpai tgkt atas, tgk line clear, aku selak kain baju kurung aku, tgk lutut aku...
huk2, terk0yak kulit..
da la kt tmpat same injured 4 bulan lps...
aku jln pelan2x pegi pejabat kak ju..
xthn sgt, mintk tisu ngn kak ju, kaki aku da berdarah truk, kalut kak ju.. thnx 4 ur c0ncern kak ju..
cmtuh la cite dye, seb bek ade 1st aid kit kt dlm lab, aku p0n aplikasi la spt nurse yg rawat aku dul0w..
skunk, aku thn saket aje...
tid0w p0n kne ati2x, dak ucuk la tmpat aku ngadu saket...
thnx dak ucuk! MySpace
ehhee... =)

Monday, February 8, 2010

.lagi weekend yang padat diisi dgn aktiviti sehat (sehat smpai lenguh2x bdn ni ha).

da lebey seminggu da xmenulis bl0g nih, agak xde mud sket. huhu~ lgp0n, xbape besh kan bc bl0g2x aku ni. tp xpela, nk tulis jugak. ni serba sikit pe aktiviti yang aku wat bersama rakan2x dlm mase 2 ari ni. j0m bc!!

6 Feb 2010
kring.... kring... (bunyi alarm henset, bunyi sebenar aku xreti nk tulis cane, hehe).. da pkl 9 pg rupenye.. ngan smgtnye bgun tid0q ngan rmbut yg agak serabainye. den pilih baju kurung yang cantek sket n ir0n2x. ha, da siap. tggu turn mandi lak, mmg agak beratur la kalu mandi di pg hari, ye la 5 org nk mandi. lps siap2x, mslh lak nk pkai tudung, nk wat fesyen lain, last2x aku pkai cm bese aku pakai slalu. lps da siap sume, aku n amy duk kat bwh blok sementara menunggu pakcik driver kit0rg (encik helmi). tuk ilangkan b0san, sempat kit0rg klik2x kt situ (amik gamba spt di bwh)

mazid, aju and linda terpkse bert0lak dul0w cz da lmbt. sbnrnye kit0rg reramai nk g mjlis menyambut menantu akak aju yg cantek tuh kat taman melawati (k0t?? ntah, xbape pasti lak ktne). afta amik si zaki kat pusat k0mersial, bermula la perjlnan ke taman melawati yg sgt mencabar. mmg cm nek r0ller c0aster je, encik helmi kite ni leyh jd pelumba kete ni, sab0 je la. ye la, nk keja mase la katekn. betape terer nye si helmi ni drive, leyh lak dye kejar kete yg dinaiki mazid (d0rg bert0lak sejam lebey awl). tabik spring t0l..
.mazidah and da geng!. .bakal pelumba kete a.k.a driver yg expert.

.kami sebagai penumpang (from left: me, zaki and amy).

last2x, smpai jugak la kami sume ke destinasi. sementara tggu pengantin, pelbagai aksi kit0rg wat di bwh p0kok yg nyaman ngn angin sep0i2x bhse, berdiri, duduk bercanggung, berdiri lagik skali. mkn seulas d0yan kt bwh p0kok pon sempat lagik, ha (tp xde bukti lak). usai mkn2x di majlis tuh, kit0rg reramai bergamba ngan pengantin. dpt jugak la knal ngn family aju, amat sp0rtim, i like! ehhe. thnx sume!

tepat k0l 5, kit0rg smpai umah. den, trus kit0rg terbungkam tid0w kepenatan. penat jugak yek jejln ke majlis kawen nih tp mmg s0not. huu~
sebelah mlm nye plak, kit0rg ramai2x kuar g beli mknan tuk di bw ke genting esk nye. ari tuh kit0rg tetibe ngidam d0yan, s0 beramai2x lah g mkn d0yan kat tapak pasar seksyen 7. mmg cm kempunan kt d0yan gile2x aje, mkn, fuh, kemain bnyk (esp amy, aju and helmi). kenyang gile, muncit pew0t den ni ha.

.ngah sibuk memilih d0yan yg terbaek punye!.

mlm tuh, akibat mkn d0yan, taley tid0w sbb kepanasan, at0i! pdn muke kt diri sndirik.
-the end (part 1)-

7 Feb 2010

tepat pukul 4.45 am, lampu bilik da dibuke, da taley tid0w da. (dlm ati ni, aih, awat awl ben0r linda mangun ni, kac0 tid0w ai aje, aiy0k =p). dgn ketidakpuasan ketiduran nye, aku terpkse la mangun gak. ltk2x nasi dlm bekal, n g mandi. uish, sejuk ben0r air pagi2x bute nih. smgt nk g genting highlands nye psl.
selepas 2 setengah jam kemudian......
huaaarrgghhhhh~ ngantuk nye, rase nk tid0w aje dlm k0muter ni. kami sume (h0smateku + pakcik nasaei + pakcik apih) berada dlm k0muter lebey kuang 40 min tuk smpai ke kl sentral. aku nk try tid0w p0n xdpt, ade s0rg mamat ni, yg duk berdepan ngn kami, tgk mcm nk mkn manusia id0p2x aje, amat xselesa. tepat k0l 8, kami da terpacak kt dpn bus yg ke genting, tp si pemegang tiket l0m smpai2x lagi. da wis0 gile nih tggu d0rg (mayah, liya n sha). kecian tgk d0rg, termengah2x lari dr ja0h nk kejar bus. sib bek bus xgerak lagik.
dlm bus, liya plak wat lawak pg2x bute nih, nk buat jambul kt kpale selepas termkn kata2x mc sha yg mengatakn ade jambul kt blkg lg lawa pkai tudung 'ekin' ni. sha plak dgn 'hot st0ry' nye, bising satu bus. campur lak ngn s0re mayah. aku lak, mmpu gelengkn pale aje tgk gelagat d0rg. mmg meriah!
sampai2x kt genting, ujan lak. pe la naseb kami. sejuk bukan maen lagi, ckp2x p0n leyh kua asap. huhu. cm jakun jek duk men asap (ye la, ssh nk merase keadaan cmni w0o). sementara tggu ujan reda, kami ber'picnic' la kt dpn pintu D arena of star. mkn nasi berlaukkn lauk ikan sardin, telur dadar, s0sej ngn ayam g0reng. besh2x smpai sume xterkata, senyap sepi je keadaannye bile sume 0wg sdg mkn.
lps beberapa ketika, slpas ujan da reda, kami p0n beramai2x naek buaian. sejuk2x, huk2x.
dan seterusnya naek permainan yg available (xbnyk yg leyh naek cz br serik ujan). tp mende yg besh yg aku nek space sh0t ngn flying c0aster (sggup byr rm10, nk test nye sal, tp bese2x aje). sume mainan kne beratur pnjg, sab0 je la. da lenguh gile kaki ni. tyme nek cycl0n lak, si sha ni leyh lak krem kaki. wierd2x, takut sgt kut. hahaha~ si mayah lak, dye ni s0rg yg gayat, tkut kpd ketinggian, nek matahari (yg pusing sl0w2x p0n, duk jerit2x) huhu... cian dye.. sempat lagi aku pegang ular tyme aku nk blk tuh. eheh, try test aje.
k la, ni sebahagian pic kami ketika bers0not di sana.

tepat jam 6.30, kami p0n pulang ke kl sntral. nek bus lak, mcm nek r0ller c0aster jek, trun bukit ngn laju nye. tp disebabkn terlalu penat, sume tuh da xterlayan. tid0w lg besh, smbil terkehel2x leher aku ni. kaki mmg da cm krem aje tyme tuh, penat sume ade. smpai2x kl sentral, kit0rg g mkn ramai2x kt kfc, aku lak xlalu nk mkn. sekadar mkn ayam seketul ngn fries.
lps siap2x mkn, kit0rg p0n siap2x nk blk. adegan salam, peluk, cium sume ade tyme nk berpisah ngn d0rg (mayah, sha n liya), bile lagi la ea leh jupe k0wank. s0not sgt ade k0wank. huhu.

tyme dlm k0muter, disebabkn penat sgt, aku xkesah da duduk bersila atas lantai k0muter. cm peminta sedekah lak duk bersila reramai, xkesah la, asalkn leyh rehatkn kaki yg da krem gile nih. sementara smpai ke shah alam, aku berjaya c0mpletekn game sud0ku (peringkat average aje), yeay! i think dat's all for this part. jupe di len mase, selamat beramah!




Sunday, January 31, 2010

ANAK BERUSIA DUA TAHUN PON JADI MANGSA SUAMI BARAN???? PATUT GO TO HELL JEK LAKI CMNI...


Berita yang dipetik daripada Harian Metro, 1 Feb 2010.

DUNGUN: “Suami bukan saja bersifat panas baran apabila memukul saya dan anak, malah pernah memijak kuih yang sedang dimasak sebelum melemparkannya ke lantai.

“Perangai buruknya semakin menjadi-jadi sejak kebelakangan ini sehingga menyebabkan saya enam beranak hidup dalam ketakutan,” kata peniaga kuih, Norliza Awang, 39, dari Kampung Nibong, dekat sini, semalam.

Menceritakan semula kejadian itu, dia berkata, dalam kejadian terbaru pagi kelmarin, suaminya yang bekerja sebagai penarik kereta di sebuah institusi kewangan, dekat sini, bertindak seperti ‘singa kelaparan’ apabila tergamak mencekik leher serta memukul anak bongsunya, Mohd Amirul Aiman Mohd Rosli berusia dua tahun.

Katanya, dia yang menyaksikan adegan menyedihkan itu tidak dapat menahan sebak ketika melihat anak kesayangannya tercungap-cungap akibat sesak nafas selepas dicekik.

Norliza berkata, selang beberapa minit kemudian, suami kemudian melepaskan genggaman tangan di leher anaknya sebelum lari meninggalkan rumah.

“Bukan anak saja yang didera, malah saya juga pernah disimbah air panas di kaki sehingga hampir sebulan menahan kesakitan.

“Tidak cukup dengan perbuatan kejam itu, dia (suami) pernah mengkhianati dengan merosakkan kenderaan saya,” katanya ketika ditemui di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu.

Katanya, dia berkenalan dengan suaminya sejak zaman persekolahan sebelum mendirikan rumah tangga atas dasar suka sama suka.

Menurutnya, perangai buruk suaminya mula dilihat selepas menjadikan anak sulung berusia dua tahun ketika itu (kini berusia 19 tahun) sebagai mangsa penderaan.

Norliza berkata, selepas hampir 24 jam menemani anak bongsunya di HSNZ, suaminya ada menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) meminta maaf dan menyatakan masih menyayangi keluarga.

“Dia ada menghubungi saya berulang kali tetapi saya tidak menjawab panggilannya, petang semalam.

“Saya merayu kepadanya jika tiada lagi persefahaman tolonglah ceraikan saya. Saya sudah tidak tahan lagi dengan sifat panas barannya.

“Saya bimbang keadaan mungkin akan jadi lebih teruk jika kami tinggal sebumbung,” katanya yang tidak dapat menahan kesedihan.

Katanya, susulan kejadian itu, dia membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dungun, kira-kira jam 3.30 petang, kelmarin.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Dahlan Mohd Nor, ketika dihubungi semalam, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian terbabit.

Menurutnya, sebelum kejadian, lelaki terbabit berusia 39 tahun bertengkar mulut dengan isterinya berusia 39 tahun hanya kerana perselisihan faham masalah rumah tangga sebelum suspek mengugut membawa keluar cahaya matanya itu.


Komen kuwh,

ishk2x, pe la nk jadik ngn dunia skrg... anak berusia dua tahun p0n nk dicekiknya... f0bia dgn lelaki baran nih.. si isteri tu mmg bernasib agak malang, tp jiwa nye kental cz leyh berthn untuk hidup bersame suami yg amat truk perangainya selame berbelas2x tahun.. da la kejadian nih berlaku berdekatan dengan rumah aku... sedey bile bace berite2x cmni, lelaki mcm ni, mmg xlayak p0n tuk mendirikan rumah tangga sbrnya... disebabkn jenis lelaki binatang cmni la, habis r0sak satu family.. anak-anak akan trus tertekan, dan bila anak-anak terlibat dgn masalah sosial, lelaki trus slhkan isteri cz xjg anak.. pdhl, sume berpunca drpd sikap suami yang tidak bertanggungjwb (pndai buat anak, tp xpndai jg anak. s0rry, kasar sket bahase)... kpd kaum lelaki, jgn ingt tugas s0rg ketua keluarga ni sng. if nakh0da nya xbape bt0l, cmne nk pandu kapal dgn baek dan selamat.. tp h0nestly, dlm id0p nih, nk jumpe lelaki yg bt0l2x bertanggungjwb dlm rumah tangga, sgt sikit bilangannya... walaupun tidak kelihatan si suami mendera si isteri dari segi fizikal, tetapi, kebnyakannya si isteri didera dari segi dalaman dan mental... menyebabkan si isteri mudah nyanyuk, mudah stress.. tp sib bek dgn ade nya anak2x yang memahami, ringan sket derita se0rg isteri... so, sebagai anak, cuba la memahami seorg ibu jika mereka dlm tekanan hidup. aku tulis ni bukan saje2x, ini adalah realiti hidup.. aku amat sensitif bile bercerita tentang hal2x cmni. kekdg, owg ckp aku nmpk terlalu berpk negatif pasal lelaki, tp mmg, aku fobia! MySpace time bercinta, mmg xnmpk keburukan masing2x. wlp0n org len nmpk aku ni playgirl ke ape, tp dr situ, aku sbrnya cuma mau knal lelaki yg bt0l2x bertanggungjawab dan ikhlas dgn aku. papepon, aku akan lebey berhati2x untuk memilih pasangan hidup nanti, pasangan yg boleh melindungi aku, bw aku ke jln yg lebey baek. doakn aku yek....! MySpace

Monday, January 25, 2010

.weekend kuwh.

tanggal 24 jan 2010 (1pm-9pm), aku, amy n nasaei ke times square tuk berjupe h0smate lame kit0rg (xtermasuk nasaei keh!)... mmg s0not gile jupe mayah n mc sya nih... MySpace
mc sya plaks xberenti berckp (pot pet pot pet) dr awl kit0rg jupe smpai ke balik...bnyk t0l cite dye...ku sngka kn dye da bertunang(wlp0n xcaye sket p0m) rupenye x lg, hampeh t0l mc sya nih...hahah.... ari tuh, aku xbersh0pping mane p0n, cume beli bj ala yuna sehelai...
semngt cr kt times, tp bayang baju p0m xnmpk...(kecian pakcik nasaei, smpai lenguh2x kaki dye cz tlgkn crkn bj peveret aku tuh)...
last2x, kt kl sntral gk, tempat sh0pping aku.... hee~
penat jugak la jln satu ari...
bile da smpai kt stesen pdg jawa tuh, ngan smgtnye nk blk, didapati helmet kura2x hak milik h0smate aku, ilank...! MySpace
yg tggl nye hanyalah tali semate...hampeh nye pencurik... kerat tali pakai pisau...helmet amy yg full tuh, xde plak dicurik nye...
terpkse la aku mengeraskn kepale aku nek m0to smpai blk uma.... malu w0oo....
aku nk ny0rok blkg amy p0wn, da terang2x owg nmpk gk cz aku yg duk kt blkg.... da la lalu jln besar, kt traffic light plak, berenti nye punye la lame (wlp0n xlame mane, tp malu punye psl, mmg rase agak lame gile)...
dlm kpale nih, cm xcaye lak kes cmni berlaku kt diri sndirik...kenangan... xpew2x, siapla pencurik, aku da sumpah k0, nightmare smpai ke mati... MySpace
0k la, kt bwh nih, pic2x kit0rg time kuar.. mmg lupe kejap mslh bile da hang 0ut ngn kgkwn ni...
.: amy + mayah:.
(pandgn berlainan, xshati sejiwa t0l, hehe)
.: mayah + idah + mc sya + amy :.
(gurlfwen!)

.: nasaei + amy + idah :.
(b'picca smbil tggu kedtgn mc sya + mayah)

.: pr0mote slipa 'cr0cs' tiruan :.

.: mc sya muah2x kat idah :.

tanggal 25 jan 2010 lak, ari ni, aku start masuk bengkel blaja nek m0to...
takut gile + excited...
dgn penuh kesabarannye, cikgu kt metr0 driving tuh ajar aku tatih2x bwk m0to..
mule2x, slps bc bismillah, hembus2x kt m0to tuh, aku sl0w2x press minyak slps di explain dgn detail skali oleh cikgu(tataw name pe, hehe)... uuuuiiiiitttttttttt, fuh.... seb bek xjatuh...
susah gile nk imbang beb... ingtkn cm beskal je leyh imbang sng2x...
hampir2x nk jatuh gk... lame2x, bleyh la sket2x keliling litar tuh wlp0n kt titi, afta 3 kali percubaan br berjaye.. yes! c0ngret2x, (clap2x) tuk diri sndirik... MySpace
mmg da krem r kaki n tgn aku, duk bwk m0to tuh... rsenye pengalaman aku nih, same je cm 0wg len yg xpndai bwk m0to sblm msuk bengkel blaja m0to, kan2x..??
hehe, 0k la... tu jek tuk diz sessi0n, da kul 2.30 am ni...
esk kne bgun awl...
babai!

Friday, January 22, 2010

'adnan sempit'...

taadddaaaaaa....
berkat kesungguhan+pert0l0ngan wie, santek sket aku nye bl0g nih (santek=cantek)*

br blk dr tgk wayang, fuh.. saket pew0t aku gelak tgk cite tuh...
mmg p0y0 abes...
based 0n this muvie, bg pendapat aku la, s0rg 'mat rempit' nih, d0rg mmg xhip0krit, lps je pe yg ade dlm ati.. but, d0rg mmg susah k0t nk berubah...
cz mudah terpengaruh bile ade 0wg 'challenge' d0rg nih..
tp cite ni ade pns gak..
seb bek ade wat blur2x kt tmpt "tut" MySpace ...
itu la da real lyfe 0f "mat rempit"..
yg xthn nye, ade pen0nt0n yg duk kt dpn aku, buat sume 0wg yg duk dekat2x ngn dye, gelak sbbkn dye..
mak aih, ye r.. gelak cm chipmunk k0t.. haha, jaat ben0r duk ngutuk MySpace .. t0bat2x..

0k la..
lenkali smbung, mau cek fesbuk, n tid0q MySpace ..
babai sume! MySpace

*perkataan santek diambil drpd perkataan yg digunakan s0rg student chinese ketika memuji hasil p0ster aku time c0nference perfik ari tuh, bangge si0t...... MySpace


first posting...

hmmm...
excited aku wat blog nih, tp sgt la blur cmne nk dec0ratekn diz bl0g..
aku ni da la x creative..
mlm ni, aku n my h0smate nk g tgk muvie 'adnan sempit'..
sume habaq cite ni besh, tu yg smgt g beli tiket nk tgk..
but....
cane nk g sane ea..??
h0smate sume nk g lab mlm ni, aku mmg mls nk duk kt lab..
tataw nk wat ape..
d0rg nnti trus straight g jaya jusc0 (tmpt tgk wyg)..
hmm, pikey2x.... MySpace
CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »