Friday, February 19, 2010

.hari yg agak malang.

ni angkara lif nye pasal..
kalu bukan sbb tuh, xde nye aku rase ari smlm (jumaat, 19/2/2010) ari yg agak malang buat ku..
uish, leyh lak nk slhkn nde len, xbek t0l syahidah ni.. MySpace
huhu...
nk dijadikan cite la, aku nk g la naik tgkt 5, nk jupe kak ju (assist c0ordinat0r postgraduate) nk setelkn hal penangguhan ptptn.
tyme tuh, aku tgk lif kat tgkat 5 (aku duk kt tgkt 1 time tuh)...
issshhhh (ssh gk nk tekan punat lif ni)...
tetibe....
aku berm0nolog sendirian, " eh, aku da start l0m mesin milling td??, bek aku tgk jap, lgp0n lif ni lambat ben0r nk trun." (lif kt bl0k bekas blok OM ni mmg lembab, jgn mara yek dak ucuk..)
dgn sepantas kilat, aku lari2x anak masuk lab aku, intai dr lua tgk mesin da start l0m..
fuh, seb bek da start, kalu x, rugi je dlm setgh jam.... (mesin aku tuh kne kerja selama 5jam sehari)..
nk kejar lif nye sal, dgn terer nye aku melangkah ja0h, mel0mpat dan seangkatan dgn nya, then...
"gedebuk"... MySpace
at0i!..
tgk kiri kanan kiri kanan lik....
fuuuhhhh...! seb bek xde 0wg tgk... MySpace (kne pk malu dul0w, yg ke2, br pk saket-->motto aku sndirik)
tetibe terase pedih kt kaki....
huk2x, merah membulat... saket....
aku wat2x thn...
aku nek lif ngn selamba nye, sib bek lif ni maintain kt tgkat 1, kalu x, rugi jek...
smpai tgkt atas, tgk line clear, aku selak kain baju kurung aku, tgk lutut aku...
huk2, terk0yak kulit..
da la kt tmpat same injured 4 bulan lps...
aku jln pelan2x pegi pejabat kak ju..
xthn sgt, mintk tisu ngn kak ju, kaki aku da berdarah truk, kalut kak ju.. thnx 4 ur c0ncern kak ju..
cmtuh la cite dye, seb bek ade 1st aid kit kt dlm lab, aku p0n aplikasi la spt nurse yg rawat aku dul0w..
skunk, aku thn saket aje...
tid0w p0n kne ati2x, dak ucuk la tmpat aku ngadu saket...
thnx dak ucuk! MySpace
ehhee... =)

Monday, February 8, 2010

.lagi weekend yang padat diisi dgn aktiviti sehat (sehat smpai lenguh2x bdn ni ha).

da lebey seminggu da xmenulis bl0g nih, agak xde mud sket. huhu~ lgp0n, xbape besh kan bc bl0g2x aku ni. tp xpela, nk tulis jugak. ni serba sikit pe aktiviti yang aku wat bersama rakan2x dlm mase 2 ari ni. j0m bc!!

6 Feb 2010
kring.... kring... (bunyi alarm henset, bunyi sebenar aku xreti nk tulis cane, hehe).. da pkl 9 pg rupenye.. ngan smgtnye bgun tid0q ngan rmbut yg agak serabainye. den pilih baju kurung yang cantek sket n ir0n2x. ha, da siap. tggu turn mandi lak, mmg agak beratur la kalu mandi di pg hari, ye la 5 org nk mandi. lps siap2x, mslh lak nk pkai tudung, nk wat fesyen lain, last2x aku pkai cm bese aku pakai slalu. lps da siap sume, aku n amy duk kat bwh blok sementara menunggu pakcik driver kit0rg (encik helmi). tuk ilangkan b0san, sempat kit0rg klik2x kt situ (amik gamba spt di bwh)

mazid, aju and linda terpkse bert0lak dul0w cz da lmbt. sbnrnye kit0rg reramai nk g mjlis menyambut menantu akak aju yg cantek tuh kat taman melawati (k0t?? ntah, xbape pasti lak ktne). afta amik si zaki kat pusat k0mersial, bermula la perjlnan ke taman melawati yg sgt mencabar. mmg cm nek r0ller c0aster je, encik helmi kite ni leyh jd pelumba kete ni, sab0 je la. ye la, nk keja mase la katekn. betape terer nye si helmi ni drive, leyh lak dye kejar kete yg dinaiki mazid (d0rg bert0lak sejam lebey awl). tabik spring t0l..
.mazidah and da geng!. .bakal pelumba kete a.k.a driver yg expert.

.kami sebagai penumpang (from left: me, zaki and amy).

last2x, smpai jugak la kami sume ke destinasi. sementara tggu pengantin, pelbagai aksi kit0rg wat di bwh p0kok yg nyaman ngn angin sep0i2x bhse, berdiri, duduk bercanggung, berdiri lagik skali. mkn seulas d0yan kt bwh p0kok pon sempat lagik, ha (tp xde bukti lak). usai mkn2x di majlis tuh, kit0rg reramai bergamba ngan pengantin. dpt jugak la knal ngn family aju, amat sp0rtim, i like! ehhe. thnx sume!

tepat k0l 5, kit0rg smpai umah. den, trus kit0rg terbungkam tid0w kepenatan. penat jugak yek jejln ke majlis kawen nih tp mmg s0not. huu~
sebelah mlm nye plak, kit0rg ramai2x kuar g beli mknan tuk di bw ke genting esk nye. ari tuh kit0rg tetibe ngidam d0yan, s0 beramai2x lah g mkn d0yan kat tapak pasar seksyen 7. mmg cm kempunan kt d0yan gile2x aje, mkn, fuh, kemain bnyk (esp amy, aju and helmi). kenyang gile, muncit pew0t den ni ha.

.ngah sibuk memilih d0yan yg terbaek punye!.

mlm tuh, akibat mkn d0yan, taley tid0w sbb kepanasan, at0i! pdn muke kt diri sndirik.
-the end (part 1)-

7 Feb 2010

tepat pukul 4.45 am, lampu bilik da dibuke, da taley tid0w da. (dlm ati ni, aih, awat awl ben0r linda mangun ni, kac0 tid0w ai aje, aiy0k =p). dgn ketidakpuasan ketiduran nye, aku terpkse la mangun gak. ltk2x nasi dlm bekal, n g mandi. uish, sejuk ben0r air pagi2x bute nih. smgt nk g genting highlands nye psl.
selepas 2 setengah jam kemudian......
huaaarrgghhhhh~ ngantuk nye, rase nk tid0w aje dlm k0muter ni. kami sume (h0smateku + pakcik nasaei + pakcik apih) berada dlm k0muter lebey kuang 40 min tuk smpai ke kl sentral. aku nk try tid0w p0n xdpt, ade s0rg mamat ni, yg duk berdepan ngn kami, tgk mcm nk mkn manusia id0p2x aje, amat xselesa. tepat k0l 8, kami da terpacak kt dpn bus yg ke genting, tp si pemegang tiket l0m smpai2x lagi. da wis0 gile nih tggu d0rg (mayah, liya n sha). kecian tgk d0rg, termengah2x lari dr ja0h nk kejar bus. sib bek bus xgerak lagik.
dlm bus, liya plak wat lawak pg2x bute nih, nk buat jambul kt kpale selepas termkn kata2x mc sha yg mengatakn ade jambul kt blkg lg lawa pkai tudung 'ekin' ni. sha plak dgn 'hot st0ry' nye, bising satu bus. campur lak ngn s0re mayah. aku lak, mmpu gelengkn pale aje tgk gelagat d0rg. mmg meriah!
sampai2x kt genting, ujan lak. pe la naseb kami. sejuk bukan maen lagi, ckp2x p0n leyh kua asap. huhu. cm jakun jek duk men asap (ye la, ssh nk merase keadaan cmni w0o). sementara tggu ujan reda, kami ber'picnic' la kt dpn pintu D arena of star. mkn nasi berlaukkn lauk ikan sardin, telur dadar, s0sej ngn ayam g0reng. besh2x smpai sume xterkata, senyap sepi je keadaannye bile sume 0wg sdg mkn.
lps beberapa ketika, slpas ujan da reda, kami p0n beramai2x naek buaian. sejuk2x, huk2x.
dan seterusnya naek permainan yg available (xbnyk yg leyh naek cz br serik ujan). tp mende yg besh yg aku nek space sh0t ngn flying c0aster (sggup byr rm10, nk test nye sal, tp bese2x aje). sume mainan kne beratur pnjg, sab0 je la. da lenguh gile kaki ni. tyme nek cycl0n lak, si sha ni leyh lak krem kaki. wierd2x, takut sgt kut. hahaha~ si mayah lak, dye ni s0rg yg gayat, tkut kpd ketinggian, nek matahari (yg pusing sl0w2x p0n, duk jerit2x) huhu... cian dye.. sempat lagi aku pegang ular tyme aku nk blk tuh. eheh, try test aje.
k la, ni sebahagian pic kami ketika bers0not di sana.

tepat jam 6.30, kami p0n pulang ke kl sntral. nek bus lak, mcm nek r0ller c0aster jek, trun bukit ngn laju nye. tp disebabkn terlalu penat, sume tuh da xterlayan. tid0w lg besh, smbil terkehel2x leher aku ni. kaki mmg da cm krem aje tyme tuh, penat sume ade. smpai2x kl sentral, kit0rg g mkn ramai2x kt kfc, aku lak xlalu nk mkn. sekadar mkn ayam seketul ngn fries.
lps siap2x mkn, kit0rg p0n siap2x nk blk. adegan salam, peluk, cium sume ade tyme nk berpisah ngn d0rg (mayah, sha n liya), bile lagi la ea leh jupe k0wank. s0not sgt ade k0wank. huhu.

tyme dlm k0muter, disebabkn penat sgt, aku xkesah da duduk bersila atas lantai k0muter. cm peminta sedekah lak duk bersila reramai, xkesah la, asalkn leyh rehatkn kaki yg da krem gile nih. sementara smpai ke shah alam, aku berjaya c0mpletekn game sud0ku (peringkat average aje), yeay! i think dat's all for this part. jupe di len mase, selamat beramah!




CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »